MKV2Vob converter za Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MKV2Vob converter za Mac

01.12.2009 | 20:36
Poštovani!

Ako bude sve po planu, krajem ovog mjeseca postajem dio Mac zajednice. I uspio sam naći bez većih problema alternative za sve programe koje sam koristio na windowsu. Osim jednog. MKV2VOB. Koristi se za prebacivanje stvari iz mkv containera u avi,vob, mp4 ili slično i time mi omogućava gledanje HD materijala preko PS3-a. Postoje programi koji na macu rade osnovni passthrough, što će reći, praktično mijenjaju ekstenziju filea. Ono što nisam uspio naći su dvije funkcije koje mkv2vob radi, a koje mi trebaju.
Prva je tzv patching DTS gdje program (iz ne znam kojeg razloga niti kojim encoderom, to pokušavam saznati od autora mkv2voba) audiotrack koji je 6ch DTS 1,5 mbps pretvara u 2ch linear PCM 1,5 mbps jer time ''tricks the PS3 into playing a DTS file''. Kao što rekoh, ne znam zašto niti znam da li radio taj DTS na PS3 da se to ne napravi. Koliko sam shvatio iz istraživanja, jedna od alternativa za to je transcode iz DTS u AC3 (dolby digital). To isto radi MKV2vob ako vam pojačalo ne prepoznaje DTS.
Druga je hardcoding subtitleova tj, lijepljenje subtitleova na taj avi, mp4 vob ili što već. To je puni transcoding u igri i to traje nekoliko sati ali dobijem avi sa titlovima koje ne moram paliti i gasiti.

Alternativa koju sam uspio naći je emulacija iz mini windows xp, ali bih to htio pod svaku cijenu izbjeći. Da li netko od vas možda zna program koji to sve može, ili bar nešto od toga pa da ih kombiniram više?

Unaprijed hvala pto ste pročitali ovo i ispričavam se što upadam samo ovako...
Tema zaključana.
01.12.2009 | 21:24
Nisam iz svijeta PS-a, ali ako ovo može pomoći:
www.applemacvideo.com/howtoconvert/vobma...-to-mkv-mac.html#188
Tema zaključana.
02.12.2009 | 10:06
Odmah cu se ograditi jer nemam PS3 vec XBOX i nisam se detaljno bavio tom problematikom no dok sma trazio neki softver za media server naletio sam na PS3 Mediaserver. Ruzan je i nezgrapan, alinavodno bi trebao konvertirati u realnom vremenu materijal u format pogodan za streaming na PS3, pa baci oko je li to ono sto trazis. I pogledaj na www.macupdate.com, searchaj ps3, naci ces dosta slicnog softvera.

I da ne zaboravim, cestitam i dobrodosao!
Tema zaključana.
02.12.2009 | 13:11
Toast Titanium je super konvertor, iako je za przenje i jedan od must-have programa za Macana.
Od ostalih HandBreak. Radi jako puno toga...
Veliki pozdrav!
Tema zaključana.
02.12.2009 | 15:14
ffmpegx to sve radi, i još mnogo više. Problem je što trenutna verzija 0.0.9y pod Snow Leopardom traži Rosettu (dodatno se instalira s DVD-a od Snow Leopards) za neke encoding i decoding algoritme.

Dosta je spor i ja ga koristim tek kad ništa drugo ne pomogne, ali fakat može sve.
Tema zaključana.
02.12.2009 | 18:46
Gospodo, zahvaljujem svima. Vrlo ste ljubazni.

Plaćam pivu prvom prilikom!!
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1435)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO