Problem kod importanja videa u iMove ili FCE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem kod importanja videa u iMove ili FCE

21.04.2010 | 12:45
Pozdrav!

Imam jedan veliki problem kod importanja videa u final cut expressu i u iMovie. U imove imam puno droppanih frameova nakon importanja a u final cut expressu imam problem da mi javlja da imam dropped frames i automatski zaustavlja importanje videa. E sada koliko sam skuzio to mi se najcesce dogadja dok importam video i onda otvorim jos dodatno nekakav programcic (skype, safari ili bilo sto drugo sto zahtjeva citanje sa diska). Ako mi netko moze pomoci i reci o cemu se radi, jel moguce da je hdd spor za takvu radnju (HDD je originalni 5400RPM koji je dosao u MBP), jel netko tko ima isti ili slican MBP kao iz mog potpisa moze probati importati video i usput probat otvarati nesto na kompu pa da vidim hoce li bit dropanih frameova.
Btw, video kameru sam spojio preko FW porta na MBP i mislim da nije problem do kabela.

Hvala!
Tema zaključana.
21.04.2010 | 13:09
Mislim da je sasvim logicno da ti dropa frameove ako prikoljes stroj sa jos necim. Koliko rama imas i o kojem formatu se opce radi? DV?
Ako ti krene swapanje zaboravi na capture, ipak se radi o prijenosniku i ako jos naletis na neki site koji ima Flash u sebi to ti pozdere 100% cpua. Meni se Mac Pro zna fino usporiti ako surfam po stranicama koje imaju dosta flasha a u backgroundu nesto rendam
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.04.2010 | 13:12
Import je vrijeme koje se provodi u laganoj setnji ili prekipavanju vrta.

Ili pregledavanju sirovine uz lagano biljezenje..
Tema zaključana.
21.04.2010 | 13:27
Ma imam ovaj zadnji MBP 15" 2,8GHz sa 4Gb DDR3. Ma ne znam vishe!! Ljut sam sada vise na apple. Prvo mi przilica puca kod snimanja Dual layera, sada ne mogu importati jedan obicni home video jer mi dropaju frameovi!! Pa ovo bi na nekakvom PC od 3k kn napravio bez ikakvih problema. Evo maloprije sam ga ostavio da radi, ( u pozadini bio otvoren samo safari, mail i skype i mislim da se to bas ne moze nazvat klanje ), cpu usage mi je na nekih 40% kod importanja, nisam nista dirao i opet sam dobio dropped frames. Importam sve u DV format.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.04.2010 | 16:05
Ma nekaj ti se zmrdalo u settingsima.. Il ti skop il kamera stekaju.. Il ti disk rikava.. U svakom slucaju, disk je taj spor i nema smisla gnjavit ga drugom radom..

Kaj se tice przilice, riknut ce ti vjerojatno do kraja uskoro..
Tema zaključana.
21.04.2010 | 16:18
evo sada sam probao i na externi USB disk i opet mi se dogadja ista stvar :-/
Tema zaključana.
21.04.2010 | 16:48
icanic je napisao:
Ma imam ovaj zadnji MBP 15" 2,8GHz sa 4Gb DDR3. Ma ne znam vishe!! Ljut sam sada vise na apple. Prvo mi przilica puca kod snimanja Dual layera, sada ne mogu importati jedan obicni home video jer mi dropaju frameovi!! Pa ovo bi na nekakvom PC od 3k kn napravio bez ikakvih problema. Evo maloprije sam ga ostavio da radi, ( u pozadini bio otvoren samo safari, mail i skype i mislim da se to bas ne moze nazvat klanje ), cpu usage mi je na nekih 40% kod importanja, nisam nista dirao i opet sam dobio dropped frames. Importam sve u DV format.

Importaj na neki drugi disk, eksternjak po mogućnosti. Vrlo je moguće da ti je onaj disk unutra toliko fragmentiran da se dešavaju sranja... S druge strane, ja dan danas importiram snimke u iMovie na eMacu sa 1GHz i Powerbooku sa 1.5GHz, na interne driveove, tako da...

Dobro pogledaj pozadinske procese.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.04.2010 | 02:23
Vanjuška je napisao:
S druge strane, ja dan danas importiram snimke u iMovie na eMacu sa 1GHz i Powerbooku sa 1.5GHz, na interne driveove, tako da...

danas je iBook G3 to isto radio, morat cu na teren, a to mi je trenutno jedini laptop, pa da vidim da l ce bit ok.. i ok je..

malo OT

držao sam s njim neki dan keynote i upravljao nekim starim SonyEricssonom kaj sam iz ladice izvukao (jer nisam mogao koristit ajfon s obzirom da sam jednom prilikom strgao antenu dok sam ga otvarao).. i bas sam si super bio jer prije mene je cura neka imala unibody MBP al si je na projektoru digla onaj screen di vidi sadasnji i sljedeći slide, a decki pak poslije mene nisu 10 minuta na Lenovom puknut sliku na projektor..

tak da sam bas bil ponosan na moj prvi hardver s jabučicom koji ce uskoro napunit 9 godina..
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO