prekidi u hd materijalu
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

prekidi u hd materijalu

15.07.2010 | 16:58
pozdrav svima.
Već dugo radim sa hd materijalom i uvijek se događa da prilikom capturinga sa kamere (sa kazete naravno) materijal puca. od sat vremena dobijem tipa 5 klipova po 20 minuta (ne baš tako ravnomjerno, a nekad i ne pukne uopće). Primjetio sam da se to zna događati kada se kazeta izvadila i vratila na snimanju ili prilikom promjene baterije. to mi je nekako jasno međutim dogodi se i prilikom snimanja bez da je išta prekidano ručno. Već sam se pomirio s tim. jednostavno stavim sve na timenline i exportiram iz fc-a van radi bolje organizacije posla(ionako u tom slučaju nema dodatne kompresije).
Ono što me sad zbunilo je sljedeće. Radio sam uvijek sa Sonyevim kamerama (z5 i z7). Dobio sam nedavno jednu canonicu za treću kameru i kod nje se to na istom događaju u istim uvjetima snimanja na iste kazete nije dogodilo niti jednom.
Jel to neki Sonyev bug ili?
da..radi se o 1440x1080 hdv-u ne o full hd-u naravno..hvala puno
Tema zaključana.
15.07.2010 | 22:35
Pozz,
ne radim sa Sony kamerama, ali da nemaju možda opciju da kamera svakih 20 minuta razdvoji materijal iako nije prekinuto ručno. hmm, znam da neke kamere imaju ali ipak mi se čini da imaju samo one koje snimaju na karticama a ne na miniDV. Jel snimaš događaj ili šta već u jednom komadu ili?
Tema zaključana.
15.07.2010 | 22:42
bok!
nije ništa toga tipa. Nekad prođe bez prekida i po sat vremena dakle cijela kazeta, a nekad jednostavno napravi rez na nekom mjestu gdje nije uopće bilo prekinuto snimanje iako je pojava učestalija ako je snimanje bilo vrlo dinamično.
To se događalo i na pc-u dok sam bio u premieru i sada na macu u fc-u s tom razlikom da fc stane napravi novi clip i super a u adobeu bude sve u jednom klipu sa nekakvim prekidima u videu ali ne i u audiu pa sve do kraja klipa ispadne gadno iz sinka!
Tema zaključana.
15.07.2010 | 23:02
Hmm, moguće da ti kazeta ima dropove znaš. Probaj očistit glavu na kameri sa onom miniDV cleaner.
Tema zaključana.
16.07.2010 | 12:24
jesam ali nije baš pomoglo. kupio ja kazete od 18 kn ili 38 isti vrag. Baš sad gledam malo po netu, prepuni su forumi ove teme ali ništa konkretno odgovora. zanima me ima li netko i sa drugim kamerama ovih iskustava?
Tema zaključana.
16.07.2010 | 20:17
Radim na televiziji i imamo JVC, Sony i Canon kamere, snimamo samo SD na miniDV, ponekad i na velikoj DV, uglavnom imali smo dosta problema s materijalom,... nekad smo znali imat na stotine dropova non-stop, znači 1h materijal bio je sav zdropan, očistili glavu i nešto je pomoglo ali ne za dugo, onda smo dali kameru na servis i dobila je novu glavu, i onda je bilo ok neko vrijeme ali oped se desi dosta često drop vamo drop tamo, ali to je kod nas problem mi se čini što su kamere dosta zastarjele, ali mislim i da odkad je digital zaživio, da su proizvođači miniDV počeli fušarit traku.
Tema zaključana.
18.07.2010 | 11:47
imao sam sličnih problema i moj zaključak je trake, trake su poslate jako loše i pitanje je kako su uskladištene i koliko dugo su stajalu i u koim uvjetina....probaj si naručiti kvalitetniju traku i mislim dasi riješio problem.....
Tema zaključana.
18.07.2010 | 13:03
Problem sa dropovima može se svesti na najmanju moguću mjeru korištenjem kvalitetnijih traka (osobno, koristim isključivo sonijeve DVCAM trake) i OBAVEZNIM premotavanjem trake prije snimanja i capturiranja. Ako se i desi pokoji drop, važno je u User Prefsima (FCP), dečekirati 'Abort capture on drop frames'.
drop.jpg
Tema zaključana.
18.07.2010 | 20:19
nije stvar u trakama. koristio sam i one očajne sonyeve od 18 kn i one tobože hd trake od 40 kn i uvijek se to događa. pitanje je zašto samo na sony kamerama. od one najjednostavnije tipa hc1 preko z5 do z7. a drop sa dv materijalom nisam doživio baš nikada.
Tema zaključana.
04.09.2010 | 14:28
U HDV-u je timecode break poprilično poguban. Ja sam taj problem trajno riješio usnimavanjem koje odmah splita kadrove (na Win-u, HDVSplit). Tako dobijem puno manjih fileova s kojima mi je na kraju krajeva i lakše raditi. Nakon gotove fine montaže reduciram projekt, tj. obrišem sve neiskorišteno.

Najgora kombinacija su timecode breakovi na JVC kamerama. One drugačije bilježe vrijeme i datum, pa programi za splitanje kadrova ne rade. U tom slučaju se može kazeta usnimiti u potpunosti, od početka do kraja, pa pomoću MPEG Streamclipa (koji ja inače savršenstvo ako radite s HDV-om, reautorirate dvd-e i sl.) izvadite kadrove koji vam trebaju. To sve skupa dobro funkcionira. Ako ste kojim slučajem vadili kazetu i napravili timecode breakove na JVC-u - ton će izgubiti sinkronitet kao što je netko ranije rekao. Premiere uopće ne splita HDV koliko ja znam. Zato je možda bolje capturirati s nekim drugim programom. Baš me zanima kako je s Final Cutom ili Avidom...
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (804)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO