Prekodiravanje u Proress 422
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prekodiravanje u Proress 422

29.08.2010 | 16:35
S kojim postavkama prekodiravati video sniman Canonom EOS 550D sljedećih karakteristika: (MOV Video: H.264 1920 x 1080 25 fps, Zvuk: Linear PCM).

Da bi video mogao normalno obrađivati potrebno ga je prekodirati u Proress. Koji Proress bi zadovoljio kvalitet slike, a da ne jede puno diska. Obrađeni materijal bi se u konačnici trebao pustiti na TV-u kao dokumentarac.

HVALA!
Proress.png
Tema zaključana.
29.08.2010 | 18:39
Mislim da ti je najbolje da prekodiras jedan file u sve formate i sam odlucis. Importiras ih nazad u FCP ili u cemu vec radis, stavis ih jedan iznad drugog, zoomas se na barem 200% i gledas detalje. Mislim da se uvijek isplati ici na malo bolju kvalitetu pa cak i ako moras kupiti novi disk zbog toga, barem znas da ti za godinu dana nece biti zao jer si na finalu skrsio kvalitetu radi par gb ustede na prostoru
Ako se ne varam Proxy i LT su novije izvedenice ProResa i u principu se koriste za nekakve brzinske news/terenske montaze gdje kvaliteta nije najbitnija. Po meni se dilema svodi na originalni 422 ili 422HQ, ja recimo koristim 422 za vecinu toga za kucnu upotrebu jer su razlike u kvaliteti stvarno minimalne ali da radim nesto za broadcast, pogotovo ako ce to biti HD onda bi izabrao HQ varijantu.
Tema zaključana.
30.08.2010 | 21:46
Hvala na savjetima. Kontaktirao sam jednog austrijanca koji je obradio video s Canona EOS 550D i to u ProRess LT. Zgodan je video:

Čini mi se da je kvaliteta slike ok, ali svakako mislim raditi u ProRess 422 ili ProRes 422 HQ.

Kad smo već kod povećanja HDD prostora mislio sam nabaviti eksterni disk koji se kopča na FW 800. Za što se odlučiti LaCie ili G-Technology?

HVALA!
Tema zaključana.
30.08.2010 | 22:35
Obadva branda su dobra, ja bi uzeo onaj sa duzom garancijom
Kolega je prije par dana uzeo neki WD studio Mac verziju, ima isto fw800 i platio ga je ravno 1000kn tako da mislim da je to sad jako pojeftnilo
Tema zaključana.
31.08.2010 | 14:04
To znači da mogu normalno editirati ProRess s eksternoga HDD. Uvjek mi se nekako čini da svi eksterni priključci sporije rade od komponenti koje se nalaze u računalu. Postoji li mogućnost da taj eksterni disk bude usko grlo kada s njega budem povlačio puste gigabajte ProResa.
Tema zaključana.
31.08.2010 | 16:02
Mozes raditi skoro normalno ako ti je disk fw800 iako steta sto ni najnoviji macovi nemaju eSata
Mozda netko ima vise iskustva bas sa samim radom pa neka napise da li se osjeti neko vece usporenje ako radis sa gomilom fileova.
Tema zaključana.
31.08.2010 | 18:48
Mene jedino nervira, sto eksterni disk (govorim o WD Studio Edition 2Tb) s vremena na vrijeme ode u "sleep - stand by" mode.
Pa kada pokrenes ponovno video moras cekati
Tema zaključana.
31.08.2010 | 21:27
E da, to sa sleepom je uzasno glupo! Ali zar se ne dobije onaj neki utility sa novijim WD diskovima u kojem se to moze promijeniti?
Ja sam mijenjao taj sleep time mislim sa Cocktailom jer me je na poslu isto iritiralo sto mi disk taman ode spavati kad hocu rendat. Imam 4 diska u stroju, sistemski, radni+backup i render disk i uredno mi je neki od njih isao u sleep taman kad ne treba a nisam zelio tu opciju potpuno iskljuciti pa sam samo stavio da idu spavat nakon pola sata umjesto defaultnih 10min ili koliko vec.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1329)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO