divx,subtitles,dvd,dvdremaster
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

divx,subtitles,dvd,dvdremaster

31.10.2004 | 04:20
1.recite mi s kojim playerom mogu gledati divx i imati ukljucene subtitlove/kao recimo na PC sa BSplayerom?
2.postoji li mogucnost da od divx sa subtitleovima napravim dvd tog istog filma sa tim subtitleovima?

jer na divx-u nadjem super filmice ali bih ih htio staviti na dvd tak da imam subtitles

3.gdje mogu naci jos dodatnih encode modula za dvdremaster(osim postojecih requantiser i downsizer?)
Tema zaključana.
31.10.2004 | 10:45
1. MPlayer ili VLC
2. homepage.mac.com/major4/
3. nemam pojma

4. Google
5. Google
6. Help Yourself
Tema zaključana.
31.10.2004 | 11:01
1.
a)MPlayer (mplayerosx.sourceforge.net/),
b)VLC (www.videolan.org/vlc/download-macosx.html),
c) instaliraj DivX codec (www.divx.com) te dodaj još i AC3Decoder i XVid Component (oba su na www.insaneness.com/) ... ili 3IVX codec (www.3ivx.com/) sa dodatkom AC3Decodera (njemu ne treba XVid) pa gledaj sa Cellulom (www.cellulo.info/)(ovo je i najbolje riješenje)

2.
a) Postoji, ali moraš koristiti više programa za to, ....a najvažniji je komercijalan (Apple DVD Studio Pro), ....najviše zaj*cije je sa titlom. Prvo moraš titl preraditi u format koji DVDSP može čitati pomoću FFMpeg-a (homepage.mac.com/major4/) te onda Film i titl ubaciti u DVDSP i zapržiti, ....na taj način dobiješ titl kao na "pravom" DVDu koji nije integriran u sliku pa možeš zumirati i sl. a da to ne utječe na titl.
b)Možeš titl integrirati u film pomoću narečenog FFMpeg-a i tako kodirati odmah u DVD format ili ga preraditi u QT Traku sa TitleLab (titlelab.3ivx.com) programom te ga samo u QT Pro nalijepiš na film i staviš na poziciju koju hoćeš, ....poslije možeš film sa DVDSP ili FFMpegom prekodirati u MPEG2 za DVD.

Titl u oba slučaja ostaje integriran u sliku pa se prilikom zuma i sl. i titl ponaša kao dio slike te se smanjuje i povećava te može doći i do rezanja rubova.

3.Nigdje, jer osim ta dva drugih nema, ....a i što bi ti još osim toga trebalo !?!
Tema zaključana.
31.10.2004 | 11:49
Imam par pitanja koja su mozda malo of topic.

Kad kodiram dvd sa ffmpegx-om nesto ne podesim dobro pa nemam zvuka i slika mi je jako trzava. Jel zna netko kako to rijesiti, ili barem objasniti kako raditi divx-e?

Takodjer imam problem kad przim dvd-e. Cesto mi se desi da se pojavi nekakva greska kod przenja pa kad gledam poslije mi preskace film. Je li to stvar medija? Koji je najbolji medij?

Nedavno sam dobio film od Oliver Stonea Comandante koji je navodno u xvid formatu. U file-u koji sam dobio se nalazi hrpa malih fajlova od 19 mb sa ekstenzijom r1, r2, r3, rn (umjesto n ubaci brojeve po redu do 36). Jel itko to vidio prije? Kako otvorit?
Tema zaključana.
01.11.2004 | 21:46
Zvuk mora biti 48 hz, ....što se tiće slike, možda nisi stavio standardnu MPEG2 kompresiju za DVD, nego si recimo koristio nestandardnu Q-matricu koja ne radi dobro na tvom playeru....

DVD za čišćenje provrti unutra par puta (i uzmi onaj za "mokro" čišćenje jer ovi koji to rade na "suho" ne očiste skoro ništa).

Možda segmetrirani RAR file ?
Tema zaključana.
02.11.2004 | 00:06
Pardon. Sad sam vidjeo da sam zapravo krivo napisao. Ne kodiram dvd-e nego divixe pa mi ispadne trzavo i bez zvuka.

Mozda je segmentirani rar, ali me vise zanima kako da to pokrenem
Tema zaključana.
02.11.2004 | 02:53
Nedavno sam dobio film od Oliver Stonea Comandante koji je navodno u xvid formatu. U file-u koji sam dobio se nalazi hrpa malih fajlova od 19 mb sa ekstenzijom r1, r2, r3, rn (umjesto n ubaci brojeve po redu do 36). Jel itko to vidio prije? Kako otvorit?

Definitivno segmentirani RAR. Klikneš u glavnoga i Stuffit obavi ostalo.
Tema zaključana.
03.11.2004 | 11:15
Ne kodiram dvd-e nego divixe pa mi ispadne trzavo i bez zvuka.

Bez zvuka je vjerojatno zato što samo iskopira AC3 zvuk, .....zvuka ima, ali ga čuješ samo u MPlayeru ili VLCu (može i u QT uz instalaciju odgovarajućih codeca).

Što se tiće trzanja, možda si stavio preveliki bitrate ? Možda je preslab stroj ? Možda je sistem preopterećen ? ..... možda su u šumi

Inače za DivX kodiranje se služim službenim DivX Pro encoderom koji imaš na www.divx.com i nikada s njim nisam imao problema.
Tema zaključana.
03.11.2004 | 15:02
Zvuka nema ni u drugim programima, a stroj sigurno nije pre slab. iMac 800 sa 512 rama.

Imas mozda neki link za tutorial kako raditi dvix-e sa bilo kojim prograamom. ne kuzim bas to najbolje. ili ako ti se da objasnjavat...
Tema zaključana.
06.11.2004 | 20:11
2.
a) Postoji, ali moraš koristiti više programa za to, ....a najvažniji je komercijalan (Apple DVD Studio Pro), ....najviše zaj*cije je sa titlom. Prvo moraš titl preraditi u format koji DVDSP može čitati pomoću FFMpeg-a (homepage.mac.com/major4/) te onda Film i titl ubaciti u DVDSP i zapržiti, ....na taj način dobiješ titl kao na "pravom" DVDu koji nije integriran u sliku pa možeš zumirati i sl. a da to ne utječe na titl.
b)Možeš titl integrirati u film pomoću narečenog FFMpeg-a i tako kodirati odmah u DVD format ili ga preraditi u QT Traku sa TitleLab (titlelab.3ivx.com) programom te ga samo u QT Pro nalijepiš na film i staviš na poziciju koju hoćeš, ....poslije možeš film sa DVDSP ili FFMpegom prekodirati u MPEG2 za DVD.

PIKO,PITANJE ZA TEBE>

kako ti to tocno radis.opisi mi.jer sa ffmpegom nemrem apsolutno nista napraviti,a kada zalijepim subtitle na film u QT pro i exportiram,onda je on zauvijek tamo?mislim,ne mogu ga kada gledam dvd,recimo iskljuciti?

hvala
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO