Toshiba Camileo s20 - odabir SDHC kartice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toshiba Camileo s20 - odabir SDHC kartice

31.01.2012 | 12:07
Pozdrav forumasi!

Prosli tjedan sam nabavil gore navedenu kameru pa me sad interesira SD kartica.
ne kuzim se bas u kartice detaljno pa bi trebal malo pomoc.

1. koja je razlika izmedu SD i SDHC kartice? (prvenstveno koja bi meni bila bolja za gore navedenu kameru)

2. koja je razlika izmedu klasa kartica? class 2, 4, 6, 8, 10 ?

3. da li se isplati kupovat preko ebaya? prvenstveno britanskog

4. sad je u kameri class 2, 2gb kartica i kod gledanja snimkni na samoj kameri uzasno je usporeno sve. da je to do kartice i da li ce se ti promjeniti u slucaju vece kartice SDHC 32gb class 10?

mislim da je to to.
hvala na odg
Tema zaključana.
31.01.2012 | 20:54
1. SDHC je noviji tip, s većim kapacitetima. SDHC čitači čitaju i SD kartice, ali obratno ne. Za kameru obično treba SDHC, jer SD kartica nema preko 1 GB

2. u brzini prijenosa u pisanju i čitanju. Za snimanje videa kamerom mislim da treba najmanje class 6, za snimanje HD videa class 10. Čini mi se. Progooglaj

3. Britanskog ne, preskupo naplaćuju poštarinu. Ja uvijek kupujem preko američkog, od prodavača iz Kine. Za takve sitne stvari je poštarina vrlo često besplatna.

4. Da, promijenit će se, vidi ad 2
Tema zaključana.
31.01.2012 | 23:04
Pa ubrzanje ćeš sigurno osjetiti (ja jesam kod prelaska s class 2 na class 6 u fotiću), no ne vidim svrhu naručivanja iz vana kad je razlika u cijeni premala, npr:

www.ebay.com/itm/Kingston-Ultimate-X-SD-...;hash=item1c1bb7a03e

i

www.zagria.hr/products/4305-kingston-sdh...te-class10-32gb.aspx
Tema zaključana.
31.01.2012 | 23:45
Kako je to premala razlika u cijeni? Razlika je 85 Kn, odnosno skoro 25%! Kolika bi trebala biti razlika?
To je pošiljka koja sigurno prolazi bez plaćanja PDV - carina je propusti i dobiješ je u kaslić.
Tema zaključana.
01.02.2012 | 00:09
Istina da je 48$ oko 275 kn i da na linku koji sam stavio stoji da nema poštarine, no to je bio samo primjer dvije identične kartice vani i kod nas,… nisam provjeravao da li nema poštarine i za Hr,…

Razlika u cijeni je premala kod eventualne reklamacije robe ili kvara nakon nekog vremena,… ona je kod nas lako ostvariva (iz ovog isključujem iStyle), dok preko ebay-a baš i ne,… zato kad naručujem nešto iz vana (Kine) očekujem da mora imati barem 50% nižu cijenu,… naravno to sam samo ja
Tema zaključana.
01.02.2012 | 00:25
Nema poštarine za HR, ja sam pogledao. Po mom iskustvu, kad se radi o ovakvim sitnim stvarima, realizacija garancije je puno, puno, *puno* jednostavnija prilikom kupovine s E-baya, nego kod naših trgovaca (čast iznimkama poput Ventexa).

Razlog je jednostavan - E-bay trgovcu je puno jeftinije poslati novi komad robe bez puno pitanja, nego riskirati negativni feedback ili čak službeni zahtjev za povratom novca. Nekad traže da im vratiš pokvareno prije nego pošalju ispravno (u ovom slučaju, to bi bilo nekih 10-15 kn poštarine), a nekad jednostavno pošalju drugi komad i nije ih puno briga da li si ih izmuljao. Jednostavno, posao im je prevelik, a potencijalna šteta od svakog negativnog feedbacka (zbog rigoroznih pravila E-baya i PayPala) vrlo velika.

Naši te, s druge strane, vrlo često vrlo rado počnu muljati i pingpongati amo-tamo. Čak i za takvu trivijalnu stvar kao što je memorijska kartica.

Kad se radi o informatičkoj opremi, 50% jeftinije nešto može biti samo ako je rabljeno ili ako je teški shit. Neke druge stvari (foto oprema, osobito rabljena; garderoba; knjige...) može biti mrak jeftinije (i 80, pa i 90%) a da je i dalje jednako kvalitetno. Ali informatička oprema - ako je 30% jeftinije, to je puna šaka brade.
Tema zaključana.
01.02.2012 | 00:38
Meni su dosad krepale 3 USB memorije, i u jednom slučaju mi nisu odmah dali novu nego sam morao čekati tri dana da potvrde kvar,... iskustva su različita kao i razmišljanje što je povoljno i koliko bi nešto trebalo biti jeftinije ili ne,... samo, onu SDHC karticu kupiš kod nas u dučanu i na nju platiš PDV, a na onu s ebay ne, pa prema tome ispadne da je ona na ebay-u precijenjena i da bi trebala biti jeftinija zar ne?
Tema zaključana.
01.02.2012 | 01:01
Memorijske kartice i opcenito USB memorije je na Ebayu dosta riskantno uzimati jer je puno krivotvorina i fejkova... ja osobno bih se za 10-ak evra razlike radije prosetao do pouzdanog ducana koji normalno rjesava reklamacije (a nije da ih nema). S druge strane ima stvari koje su kod nas prokleto precijenjene i isplati se riskirati po Ebayu
Tema zaključana.
01.02.2012 | 03:15
Bertone kaže:
Meni su dosad krepale 3 USB memorije, i u jednom slučaju mi nisu odmah dali novu nego sam morao čekati tri dana da potvrde kvar,... iskustva su različita kao i razmišljanje što je povoljno i koliko bi nešto trebalo biti jeftinije ili ne,... samo, onu SDHC karticu kupiš kod nas u dučanu i na nju platiš PDV, a na onu s ebay ne, pa prema tome ispadne da je ona na ebay-u precijenjena i da bi trebala biti jeftinija zar ne?

Zašto bi trebala biti jeftinija? Informatička oprema je općenito kod nas jako jeftina (ne govorimo o Apple proizvodima, nego o mainstream informatičkoj opremi i materijalu). Teško ćeš (osim na nekoj akciji, rasprodaji i sl.) naći negdje u EU jeftinije nego kod nas. Dakle, kako rekoh, 30% jeftinije je puna šaka brade. Naravno, to se isplati kad kupuješ takvu sitnicu kao što je memorijska kartica ili neki adapter, jer ti carina na to ne naplati PDV.
Tema zaključana.
02.02.2012 | 19:36
tnx na odgovorima
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (847)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO