(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

01.04.2005 | 02:03
Može li mi netko malo nešto reći o riječi \"avatar\", očito ima veze s slikama, pa je pitanje valjda za ovaj forum iako je Jabučnjak forum pun istih i čuđenja oko nje?!
Tema zaključana.
01.04.2005 | 03:46
(pronounced AV-uh-tar): A word adopted by computer users to denote the digital manifestation that humans take on when entering virtual worlds. The word is Sanskirt for the earthly incarnation a god takes on Earth. Vishnu, the Hindu god responsible for maintaining the existence of the universe, has 10 important avatars, including Krishna, the philosopher king, and Varaha, the boar who rescues the planet after it is inundated by the oceans. The 10th avatar of Vishnu, Kalki, will arrive in the future to destroy the world with fire and begin a new age of purity on the planet.

From the Sanscrit for the incarnation of Godhead, an avatar is the 'body' you 'wear' in a virtual community - an animated, articulated representation of a human which represents you, the user, in any virtual environment. Some of the more sophisticated chat rooms provide the facility to 'chat' over the 'net via the visual representation of interacting human forms.

A digital representation of a user in a virtual reality site.

A graphic or pictorial representation of a user in a 3-D chat area. Usually chosen by each user, the avatar can be an animal or caricature

Sta je Avatar?
Prikazivanje sličica uz vlastiti nadimak.
Druga sličica je tzv. Avatar i ona je Vaša virtualna fotografija koja Vas čini prepoznatljivim. U zavisnosti od toga kako je administrator konfigurirao forum, moguće je koristiti Avatar iz galerije foruma, kopirati avatar s neke druge internet sranice ili pak koristiti jednu sličicu koju ste sami kreirali. Ukoliko želite, moguće je koristiti i vlastitu fotografiju koja će stajati pored Vašeg nadimka. Vodite računa o dozvoljenim veličinama sličica koje želite koristiti. Ukratko, sve zavisi od Vaše mašte.

Google - majka!
Tema zaključana.
01.04.2005 | 10:49
Jupiiiiiiii, fala Jupi, odjednom je sve jasno, kad te netko poduči!
Tema zaključana.
09.04.2005 | 01:33
jupi je napisao:
Google - majka!

Wiki - otac
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1414)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO