Video file od iPhone na FCE pomoću JESa?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Video file od iPhone na FCE pomoću JESa?

10.09.2012 | 15:29
Imam dosta filea na iPhone 4S koje sam snimio na moru i koje želim prebaciti s Full HD 30fps na HD format kakav ima moja Canon HV30 kamera.
Pošto imam Final Cut Express, zanima me s kojim postavkama trebam taj video Exportirati uz pomoć JES_Deinterlacera?

Kada sam snimao video s iPhone, okrenuo sam ga naopako (imam desnu stranu ukočenu od moždanog udara). Sada trebam video s iPhone prebaciti horizontalno i vertikalno, na HDV format 1440x1080i i 25fps, Exportirati u QuickTime ili neki drugi format.

Koji točno postupak da napravim da mi konačan file bude čitljiv s FCE i da mu veličina bude koliko toliko manja nego veličina koju sam dobio nakon Exportiranja filea s AIC (npr s 38MB snimljenih s iPhone ja sam u Exportu dobio 120MB nakon okretanja videa i prebacivanja u 25fps)?
Tema zaključana.
10.09.2012 | 18:58
Video možeš okrenuti u QuickTime playeru...imaš edit pa rotale left ili right ili flip vektikalno ili horizontalno ako ti treba,drugo neznam.
Tema zaključana.
10.09.2012 | 20:45
Ne znam za JES, ali mpeg stremclip radi posao.
I ne znam koji je native codec u fce-u?!
Tema zaključana.
10.09.2012 | 21:02
@cariblanco hvala ti za informaciju o QTimeu
@kole Mpeg streamclip sam bio isprobavao, ali u njemu nema pretvaranja iz 30fps u 25fps kakav meni treba. Native codec je (mislim da je) Apple Intermediate Codec
Tema zaključana.
10.09.2012 | 21:34
diplodocusIII kaže:
@cariblanco hvala ti za informaciju o QTimeu
@kole Mpeg streamclip sam bio isprobavao, ali u njemu nema pretvaranja iz 30fps u 25fps

Ima!
Screen_shot_2012_08_20_at_8.jpg
Tema zaključana.
10.09.2012 | 21:40
Hvala ti na ovome. Nisam prije mogao naći Frame Rate u Mpeg Streamclipu. Probati ću sutra na tome proraditi jer sada Renata radi na rasporedu za plesnu školu.
Tema zaključana.
10.09.2012 | 21:56
Javi jel uspjelo...
Tema zaključana.
11.09.2012 | 09:03
Jučer sam ti htio javiti, ali sam imao problema s spajanjem na web. Uspio sam sve s MPEGom, ali još mi treba informacije s kojom rezolucijom mogu raditi u Final Cut Express a da nije veliki file?
Probao sam s AIC, ali file nakon konverzije je 10 puta veći nego na iPhoneu. Ako nije problem, na koje još postavke trebam pripaziti?
Koristim FCE za privatne snimke i za Renatine snimke za plesnu školu. Možda da odvojim snimke za plesnu školu (bolje, s manjom kompresijom) i privatne (s nešto većom kompresijom).
Tema zaključana.
11.09.2012 | 10:25
Ovako...ako ja aic native codec, najbolje da i dalje radis u njemu.
To sto je file x puta veci, to je normalno jer je manja kompresija i laksi rad.
Predlazem (tako ja radim) da konvertas sve u aic kao radnu sirovinu i s tim montiras, a cuvas u arhivi originalnu sirovinu.
Tema zaključana.
11.09.2012 | 10:37
Ja mislim da je AIC njegov native Codec. Možda mi netko može stvarno reći...

Konvertirati ću sve u AIC i onda montirati i napraviti u FCE. Ja imam 2 Western Digital vanjska HDD od po 2GB.
Na 2. HDD imam još slobodno 600GB tako da nemam mjesta za fileove s iPhonea, ali nema veze, odraditi ću to. Čudno mi je da trebam fileove s iPhone čak 10 ili više puta povećavati da dobijem format u kojemu mogu montirati.
Tema zaključana.
11.09.2012 | 11:45
Ne moras, ali je lakse.
Noviji softovi vrte sve u real timeu (neki bolje poput premiera, neki lose poput fcpx-a), ali sve je to uglavnom mucenje stroja.
Tema zaključana.
11.09.2012 | 14:11
Puno, puno vam hvala na pomoći
Tema zaključana.
11.09.2012 | 21:04
@cariblanco, baš sam htio na 5 fileova pomaknuti u desno za 90 stupnjeva, ali na znam gdje se to nalazi u QTime playeru. Pod Edit nema opcije rotate left ili right ili flip vektikalno ili horizontalno?

U MPEGu nisam vidio tu opciju. Moji fileovi su pomaknuti za 90 stupnjeva...
Tema zaključana.
11.09.2012 | 21:30
...
Screen_shot_2012_09_11_at_8.jpg
Tema zaključana.
12.09.2012 | 10:57
Pokušati ću navečer s opcijom Rotation, nije mi baš dobro radila kada sam bio samo prtljao prije par mjeseci. Sada prebacujem fileove s 1920x1080 30fps na 1440 i 25fps.
Tema zaključana.
12.09.2012 | 19:54
Stavio sam Rotation za 90 stupnjeva CW (Clockwise), ali mi nije dobro okrenuo. Okrenuo je video za 90 stupnjeva, ali samo 1/3 cijelog videa. Ostao je gore i dolje visoki crni trag, a u sredini je ostala 1/3 videa.
demo.jpg
Tema zaključana.
12.09.2012 | 23:33
diplodocusIII kaže:
Stavio sam Rotation za 90 stupnjeva CW (Clockwise), ali mi nije dobro okrenuo. Okrenuo je video za 90 stupnjeva, ali samo 1/3 cijelog videa. Ostao je gore i dolje visoki crni trag, a u sredini je ostala 1/3 videa.

Krivi aspect ratio!
Ako si snimao sa uspravnim telefonom, nema pomoci.
Tema zaključana.
13.09.2012 | 07:49
Prijatelj je samo prvih 30 sekundi snimao uspravno, ali je onda promijenio u vodoravno (položeno). Poslije niti jednom nisam snimao video s uspravnim iPhone, već isključivo s vodoravnim, ali poslije, kada sam skinuo video s iPhonea, vidio sam da su neke snimke ispale uspravne!

U JES Deinterlaceru sam uspio snimke koje su uspravne okrenuti za 90 stupnjeva i sada ih prebacujem na 25fps, ali problem kod JESa mi je mali bijeli ovalni kružić na sredini videa?
Tema zaključana.
15.09.2012 | 08:49
Ha, zaboravio sam napisati...
Mali ovalni kružić u JESu sam sredio, slučajno sam bio pomaknuo neki efekt u JESu. Sada je sve u redukako sam napisao.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (846)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO