Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

21.05.2026 | 20:56
smayoo kaže:
I oni koji su u Irskoj, oni su isto uz HDZ.
Riba, jesi čuo ti tamo, a??

Da, oni vani ne mogu ići na izbore?

Oni koji nisu išli na izbore vjerojatno nije briga tko će pobijediti, pa im je svaka vlast dobra.
Tema zaključana.
21.05.2026 | 21:05
Ja mislim da onaj koji ne zivi u zemlji nema sto traziti na izborima, taj je svoje izabrao.
Tema zaključana.
22.05.2026 | 10:28
Kakva je procedura kada se kupuje auto iz DE u HR?

Postoji li i dalje one carine i porezii slicni drzavni nameti? Ili je to sve ukinuto radi EU?

BiH mi pravi probleme prilikom uvoza pa razmatram opciju da vozim auto na HR registraciji.
Tema zaključana.
22.05.2026 | 11:29
drlovric kaže:

Postoji li i dalje one carine i porezii slicni drzavni nameti? Ili je to sve ukinuto radi EU?

BiH mi pravi probleme prilikom uvoza pa razmatram opciju da vozim auto na HR registraciji.

Biti ces u carinskom prekrsaju.

Ako te zaustavi policija i daš osobnu i vozačku Hrvatsku u posljednje vrijeme pogotovo Kanton Sarajevo i Tuzlanski kanton provjeravaju u CIPSU duple dokumente.
Onda zaplijene vozilo i ide carinski prekršajni nalog.

Ne pitaj kako znam.
Tema zaključana.
22.05.2026 | 13:14
drlovric kaže:

Ako je auto iz EU, onda plaćaš (samo) 5 posto prijenosa i PPMV (oseban porez na motorna vozila koji ide prema emisiji CO2 vozila). Uz to još moraš platiti homologaciju (iako postoji CoC iz kojeg se prepisuju podaci...) prilikom prve registracije i onda normalne troškove registracije i osiguranja.
Tema zaključana.
26.05.2026 | 17:59
Luce.jpeg

luce2.jpeg

Koka, trebal si nastaviti risati iMacove i iPhone...
Tema zaključana.
26.05.2026 | 19:47
Maloprije vidio,... i još sam u šoku

Pored Luce, Jaguar Type 00 je još ljepota.
Tema zaključana.
26.05.2026 | 19:52
IMG_7332.jpeg

IMG_7333.jpeg
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
27.05.2026 | 00:01
Enzo se okreće u grobu.

Tehnički i u performansama je gotovo identičan Tesli, ali deset puta skuplji. To će biti flop samo tako.

Kada je Alfa najavila 33 Stradale kupci su mogli birati EV ili ICE motor. Prodali su 0 električnih.

Jedino što je dobro u Luceu je GUI koji je dizajnirao Ive.

Tema zaključana.
27.05.2026 | 05:41
Auto je u skladu s trendovima, pripadnici ove nove cudne zajednica to traze.
Doba kada zene bildaju, a muski nose stikle, treba ovakav auto.
Tema zaključana.
27.05.2026 | 06:42
Tema zaključana.
27.05.2026 | 06:49
Luca Cordero di Montezemolo: “I cannot say what I really think: I would harm Ferrari. We risk the destruction of a legend. So sorry. Take the Prancing Horse off. At least the Chinese won’t copy this car”
Tema zaključana.
27.05.2026 | 12:39
Da ne budem skroz negativan, sviđa mi se smještaj prednjih brisača (ne ulazim u učinkovitost pri većim brzinama s obzirom na dužinu metlica, ali dok je suho ne smetaju, a možda i malo pomažu aerodinamici ).
Tema zaključana.
27.05.2026 | 13:28
Znači volan dolazi u istim bojama kao i neki Apple uređaji. I kopka me što može biti iza kilometraže 3159,2 zato baš taj broj?
Tema zaključana.
27.05.2026 | 13:43
Yonkis kaže:
...I kopka me što može biti iza kilometraže 3159,2 zato baš taj broj?

Ne postavljaj takva pitanja na ovom forumu
Tema zaključana.
27.05.2026 | 20:00
O čemu se radi?
Tema zaključana.
27.05.2026 | 20:27
Taj broj uz puno maste je ŽALIM na pismu Leet (ili skraćeno 1337 ili l33t).
Tema zaključana.
27.05.2026 | 21:55
smayoo kaže:
O čemu se radi?

www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-luce-design
Pa odi na upravljačko kolo da vidiš boje a na lijevom “brojčaniku” ćeš vidjeti taj zagonetni broj
Tema zaključana.
27.05.2026 | 22:14
Bo. Život mi je prekratak da o tome razmišljam.
Tema zaključana.
28.05.2026 | 06:43
Yonkis kaže:
smayoo kaže:
O čemu se radi?

www.ferrari.com/en-EN/auto/ferrari-luce-design
Pa odi na upravljačko kolo da vidiš boje a na lijevom “brojčaniku” ćeš vidjeti taj zagonetni broj

Uz realnu i nadasve mudro odmjerenu cijenu od 650.000 eura za vešmašinu iz Maranella, unutra može pisati i magarac tko čita, kaj se mene tiče; neću biti u opasnosti da iskusim što god bilo unutra....
Tema zaključana.
28.05.2026 | 15:52
Evo nešto novo, a da nije na struju (da odmorimo oči i mozak od "Svijetlonoše"),... na negdje 10 minuti imate postupak paljenja auta, savršeno

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.05.2026 | 17:21
E to je već auto!
Tema zaključana.
28.05.2026 | 18:20
Je. Idealan za poć na placu po frišku ribu i blitvu. Ili u maslinik u berbu.
Tema zaključana.
28.05.2026 | 20:50
smayoo kaže:

Ne, za to je idealan Renault 4 i da je netko pametan, pokrenuo bi ponovno stare proizvodne linije, prodavao auto za kiriki i zaradio brdo novca jer bi se kupovao
Tema zaključana.
28.05.2026 | 21:24
Katra je bila čudo od auta. Samo da je imala klimu (ili da se moglo klimu ugraditi), ne bih našu nikad prodao. Sad bi imala ravno 40 godina.
Tema zaključana.
28.05.2026 | 21:45
dpasaric kaže:
E to je već auto!

Taj retromod sam stavio samo za uvod, meni je ova ipak draža

smayoo kaže:
Katra je bila čudo od auta. Samo da je imala klimu (ili da se moglo klimu ugraditi), ne bih našu nikad prodao. Sad bi imala ravno 40 godina.

Što će ti klima u R4, imao sam dva i oba su bili puni rupa (od hrđe) tak da si stalno imao prirodnu klimu
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.05.2026 | 00:55
Bertone kaže:
smayoo kaže:

Ne, za to je idealan Renault 4 i da je netko pametan, pokrenuo bi ponovno stare proizvodne linije, prodavao auto za kiriki i zaradio brdo novca jer bi se kupovao

Potpisujem! Imao sam ga i opet bih ga kupio. No, sada bi se tu ispriječila EU komisija koja bi ga onakvog, originalnog, zabranila iz sto razloga!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.05.2026 | 00:56
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
E to je već auto!

Taj retromod sam stavio samo za uvod, meni je ova ipak draža

Sex!

Imam ja odavno na disku folder "Alfa Totem" pun svega!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
30.05.2026 | 17:57
22 godine i stalno parkiranje na suncu je učinilo svoje - odlijepio se tapecirung krova. Sve sam skinuo i sada je na obnovi u Pobrima, tamo je jedna sjajna radiona baš za to - S.K.D. d.o.o.

GTkrovtapecirung.jpg

Već sam kod njih svašta radio i kvaliteta je prvoklasna. Nekada su bili i vrlo povoljni, danas više nisu, ali još uvijek su jeftiniji od nekih poput Ritexa.
Tema zaključana.
30.05.2026 | 18:13
A kako se boriš protiv golubljeg izmeta?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (660)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO