Umjetna inteligencija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umjetna inteligencija

• dpasaric
  • Posjetitelj
22.12.2022 | 00:23
Vjerojatno ste zadnjih mjeseci naletjeli na razne citate ChatGPT Open AI projekta.

Ako niste, isprobajte, zanimljivo je, a posebno je zgodno iznenađenje to što priča i hrvatski - i to vrlo solidno.

Naravno, mi na Balkanu svakog stranog gosta prvo naučimo psovkama!

Testirao sam umjetnu inteligenciju na tu temu i ugodno sam iznenađen pristojnim odgovorom:

A ovo su već prilično suvisli i upotrebljivi odgovori na ozbiljna pitanja:

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.12.2022 | 00:25
A u trendu je AI generirana umjetnost. Uvijek inovativna riječka tvrtka Vectrino je to sjajno iskoristila za cool blagdansku poklon vrećicu!

Tema zaključana.
22.12.2022 | 00:34
Realno, nije odgovorilo na pitanje, vec je dalo cinjenice.
Razlike sam trebas naci u oba odlomka.
Generalno se razlikuju po ‘stilu i temama’.
Prvi se rodio u prvoj polovici 20 stoljeca, a drugi u drugoj.

Naravno, s vremenom bude AI napredovao i to bude jezivo. Skynet recimo.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
23.12.2022 | 09:53
Koga zanima malo više o tome kako ChatGPT radi, evo dobar tekst:

www.linkedin.com/pulse/chatgpt-professio...g-ai-allie-k-miller/
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
24.12.2022 | 23:50
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.12.2022 | 00:28
Postaje zabavno, možeš pitati AI kako da jailbreaka samu sebe!

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.12.2022 | 15:55
Futuristička kavana, generirao sam je u par minuta, šteta što Syd Mead nije živ da vidi kako AI vidi njegov stil. Istovremeno je oduševljavajuće, ali i zastrašujuće.

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.12.2022 | 16:08
Frend s tvitera se požalio da mu je taj "Syd Mead style" previše hladan i da ne bi tamo popio kavu, pa sam modificirao parametre za generiranje i AI je u niti 45 sekundi stvorio daleko topliju priču:

Tema zaključana.
25.12.2022 | 17:37
Syd Mead Style je vise za smrkanje koke.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
26.12.2022 | 00:15
Zamolio sam ga da napiše kiticu pjesme u Kraftwerk stilu na temu virtualne stvarnosti, pa sam ne bih to bolje složio!

Virtual Reality
Virtual Reality
Worlds within worlds
Enter a new dimension
Virtual Reality
Virtual Reality
Life or simulation
Where does it end?

Moram probati kako mu idu naši narodnjaci!
Tema zaključana.
26.12.2022 | 11:29
Za narodnjake ti ne treba AI. Modifikacija onog pradavnog programa “Političar” iz Mog mikra je i više nego dovoljna.
Tema zaključana.
26.12.2022 | 19:50
Koji su to "naši narodnjaci"?
Tema zaključana.
26.12.2022 | 19:57
Na primjer...

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
26.12.2022 | 21:01
I moj omiljeni "Pije moj Ferrari, a pijem i ja!"

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
27.12.2022 | 01:18
Hoće li ChatGPT moći pisati jednostavne iOS aplikacije? Čini se da hoće...

Tema zaključana.
27.12.2022 | 08:13
Pa ni za to ne bih rekao da treba neka inteligencija...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
27.12.2022 | 20:07
Fotografski natječaj, uz stvarne ljude natjecala se i umjetna inteligencija:

petapixel.com/2022/12/27/can-ai-win-a-ph...ake-the-turing-test/

Mislim da stvari pomalo počinju izmicati kontroli...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.01.2023 | 02:36
Zamolio sam AI da napiše kratku priču o tome kako Strumo, Tofe i Herzi planiraju krađu sladoleda kako bi počastili sve u kvartu!

Strumo, Tofe, and Herzi sat in a dark alley, huddled around a small fire they had started in a metal drum. The flickering light cast shadows across their faces as they plotted their next move.

"So, we're gonna rob the shop with the big ice cream fridge, right?" Strumo said, his deep voice rumbling.

Tofe nodded. "That's the plan. We've been watching the place for weeks and the security is pretty lax. We just have to be careful not to trip any alarms on the way in."

Herzi, the quiet one of the group, spoke up. "And once we have the fridge, we head back here and give out free ice cream to everyone in the neighborhood. They'll never suspect us."

Strumo grinned. "Yeah, and we'll be the heroes of the hood. No one messes with us."

The three of them shook on it, sealing their pact.

The next day, they put their plan into action. Tofe distracted the shopkeeper while Strumo and Herzi snuck around back and pried open the door. They quickly made their way to the ice cream fridge and started loading it onto a dolly they had brought with them.

Just as they were about to make their getaway, the alarm went off. They froze, unsure of what to do next.

"Don't panic," Tofe said, his voice surprisingly calm. "I've got this."

He reached into his pocket and pulled out a handful of small throwing stars. With precise aim, he took out the security cameras one by one.

"Let's go!" he shouted.

They made their escape, the ice cream fridge bouncing behind them as they ran.

When they returned to the neighborhood, they were greeted as heroes. They set up a makeshift stand and began handing out free ice cream to anyone who wanted it.

But their celebration was short-lived. The police had been called and it wasn't long before they were surrounded. Strumo, Tofe, and Herzi were arrested and brought to justice for their crime.

In the end, they learned that crime doesn't pay and it's better to earn respect through honest means.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.01.2023 | 02:41
E da, zamolio sam i morfiranje PowerMac G4 Cubea s tipičnim SGI kućištem!

Tema zaključana.
05.01.2023 | 05:55
Zamišljam si Tofeta kao eksperta za hakiranje alarmnog sustava
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.01.2023 | 22:59
Ako nemate novca za odvjetnika, sud će vam dodijeliti AI...

www.businessinsider.in/tech/news/for-the...cleshow/96785418.cms
Tema zaključana.
19.01.2023 | 14:51
Neki dan post na LinkedInu od korisnika ChatGPT (službeni LinkedIn profil), kaže "Please stop bullying ChatGPT" i u prilogu ovaj screenshot.

IMG_7631.JPG
Tema zaključana.
19.01.2023 | 14:53
Dakle, svi si nekako zamišljamo AI kao superiorno digitalno biće koje će nas sve uništiti. Možda, jednog dana, ali još nismo stigli do toga. Umjetna inteligencija je još uvijek jednako glupa kao i prirodna inteligencija.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.01.2023 | 15:39
Ovu "podvalu" ne bi skužili niti mnogi stvarni ljudi!
Tema zaključana.
19.01.2023 | 16:18
Testirao na nekoliko plićih poznanika.
Tema zaključana.
19.01.2023 | 17:49
smayoo kaže:
Neki dan post na LinkedInu od korisnika ChatGPT (službeni LinkedIn profil), kaže "Please stop bullying ChatGPT" i u prilogu ovaj screenshot.

IMG_7631.JPG

I sad bi taj AI koji nezna da je četvrto dijete Mike, igrao nogomet s stvarnim ljudima....ako se sjećeš, kad smo o tome pričali
Tema zaključana.
19.01.2023 | 20:14
To je sasvim neka treća razina.
Činjenica je da je ChatGPT tek počeo učiti. Polje na kojem uči ima ogromnu širinu i naravno da ne može doći na tako visoku razinu u kratkom vremenu, kao svojedobno onaj AI kojeg su pustili da igra šah sam sa sobom (bez da analizira ikad ijednu odigranu partiju, standardna otvaranja, itd.).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.01.2023 | 22:27
Vrlo distopijska (ali i sasvim moguća) vizija kuda nas vode AI sustavi poput ChatGPT-a i s kojim motivom se financiraju:

Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.02.2023 | 22:16
I stvari su vrlo brzo pošle krivim smjerom...

Tema zaključana.
22.02.2023 | 22:45
Netko je te "AI" kerefeke najbolje opisao kao "autocomplete on steroids".
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (358)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO