Vrijeme je za switch
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vrijeme je za switch

06.07.2011 | 12:53
Sada je pravo vrijeme za kupovinu iMaca i za switch!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.07.2011 | 13:38
Je! Sretno!
Tema zaključana.
06.07.2011 | 13:40
?
Tema zaključana.
06.07.2011 | 14:38
Ma sad je vrijeme otići na more osim ako si već na moru
Tema zaključana.
06.07.2011 | 14:50
A doći će brzo vrijeme za godišnji, ali sveukupno gledajući osjećam da je pravo vrijeme... Danas bi mogao izći finalni Lion, cijena iMaca je povoljnija, a moj PC iz 2004. grije k'o...
Tema zaključana.
06.07.2011 | 16:12
Interesantno, kod iStyla je za studente popust 10%, a kod Apcoma 5%...
Tema zaključana.
06.07.2011 | 17:35
I Filex nudi 10% popusta za studente.
Tema zaključana.
06.07.2011 | 17:46
danijelr15 kaže:
I Filex nudi 10% popusta za studente.

Ispričavam se ako sam nekoga izostavio...
Tema zaključana.
06.07.2011 | 21:46
Taj Felix je gori i od banak i države zajedno. 20% mu je kamata na obročno plačanje.
Tema zaključana.
07.07.2011 | 00:56
Hm, na stranici im stoji:

Eurocard/Mastercard ZABA bezkamatni kredit - do 6 mjeseci
Diners bezkamatni kredit - do 12 mjeseci

Ne mogu naći da spominju 20% gore na nešto...
Tema zaključana.
07.07.2011 | 01:15
U Store-u daju 10% popusta na studente, 5% na gotovinsko, virmansko ili plaćanje internet bankarstvom, a poštarina je besplatna za cijelu Hrvatsku. Tako da ti na kraju cijena dođe gotovo ista kao u Italiji.
Tema zaključana.
07.07.2011 | 09:35
www.filex-mac.com.hr/proizvodi/mac-pro/mac-pro-8-core-24ghz/573

26.456,07 kn za keš
24*1.322,80=33.070 kn na rate
26.456,07/33.070=0,8
To je 20% skuplje. Ili moja matematika ne štima.
Tema zaključana.
07.07.2011 | 11:48
I ja sam se vodio takvom matematikom tako da... Any way, bilo kako bilo osnovni model iMac sa svim popustima u Hrvatskoj se može kupiti za 9101 kunu.
Tema zaključana.
07.07.2011 | 12:05
zabac kaže:
www.filex-mac.com.hr/proizvodi/mac-pro/mac-pro-8-core-24ghz/573

26.456,07 kn za keš
24*1.322,80=33.070 kn na rate
26.456,07/33.070=0,8
To je 20% skuplje. Ili moja matematika ne štima.

Dignes kredu za stan 100.000 E za 20 godina vratis 180.000 E - to je 80% skuplje
Tema zaključana.
08.07.2011 | 15:44
Nemreš stan i računalo uspoređivati. Stan ne gubi na vrijednosti (čak i dobiva), a račnalo bezuvjetno gubi na vrijednosti (osim ako je neki super stari očuvani i ispravni primjerak koji je u malim serijama prizveden).
Tema zaključana.
08.07.2011 | 19:03
Danas slijedi transfer podataka na vanjske diskove, a zatim čišćenje starog kompjutera i čista instalacija Windowsa te stavljanje kompa u oglasnik...
Tema zaključana.
08.07.2011 | 22:38
Kaj ćeš kupit?
Tema zaključana.
09.07.2011 | 12:01
Kupit ću osnovni 21.5" iMac (uz pomoć mog nećaka studenta) - znam, grozan sam, iskorištavam...
Tema zaključana.
09.07.2011 | 14:05
Excalibur kaže:
Kupit ću osnovni 21.5" iMac (uz pomoć mog nećaka studenta) - znam, grozan sam, iskorištavam...

Prije nego kupis pogledaj si ovo www.philmug.ph/forum/showthread.php?p=964249 malo googlaj, još uvijek aktualan problem i na novim modelima, osobno sam morao slat na reklamaciju, a u sobi nit se dimi nit ima nešto extra prašine.. Standardno..navodno od sljedeće godine neće to ni priznat.. Mozda pametnije sacekat novi mini i uzet neki solidan monitor..imaš dell 23 SIPS za 1500kn IMHO ja nebi uzeo da sam znao ranije za ovo..
Tema zaključana.
09.07.2011 | 15:27
Tako sam i ja kupio 27'' iMaca preko rodice studentice
Tema zaključana.
09.07.2011 | 16:50
Lihto kaže:
Excalibur kaže:

Prije nego kupis pogledaj si ovo www.philmug.ph/forum/showthread.php?p=964249 malo googlaj, još uvijek aktualan problem i na novim modelima, osobno sam morao slat na reklamaciju, a u sobi nit se dimi nit ima nešto extra prašine.. Standardno..navodno od sljedeće godine neće to ni priznat.. Mozda pametnije sacekat novi mini i uzet neki solidan monitor..imaš dell 23 SIPS za 1500kn IMHO ja nebi uzeo da sam znao ranije za ovo..

Slažem se da problem postoji, ali ja sam iMac 27" uzeo u 2. mjesecu ove godine sa produženim jamstvom i trenutno nemam nikakvih problema. Redovito ga čistim i također prostorija nije zadimljena uopće. Micro prašina koja može ući vjerojatno prouzrokuje ovaj problem, ali trebalo bi ga svako toliko malo obrisati (i ventilacijski otvor na stražnjoj strani) i mislim da neće biti problema.

Rečeno mi je u trgovini da ukoliko dođe do problema da se u garantnom roku sve uredno mijenja.

Sretno!
Tema zaključana.
09.07.2011 | 20:11
rusty kaže:
Lihto kaže:
Excalibur kaže:

Slažem se da problem postoji, ali ja sam iMac 27" uzeo u 2. mjesecu ove godine sa produženim jamstvom i trenutno nemam nikakvih problema. Redovito ga čistim i također prostorija nije zadimljena uopće. Micro prašina koja može ući vjerojatno prouzrokuje ovaj problem, ali trebalo bi ga svako toliko malo obrisati (i ventilacijski otvor na stražnjoj strani) i mislim da neće biti problema.

Rečeno mi je u trgovini da ukoliko dođe do problema da se u garantnom roku sve uredno mijenja.

To sam i ja radio,čistio ga svaka 2-3 dana..alergičan na prašinu meni su u apcom servisu rekli da apple od sljedeće godine neće priznavat taj problem,ja sam svoj mac slao u 5mj. tak da tko zna šta se promjenilo..Ima neka šema sa filterima,treba googlat..

evo još jedno iskustvo discussions.apple.com/thread/3080568?start=0&tstart=0
Tema zaključana.
10.07.2011 | 00:30
Ne kužim kako to da nisu uspjeli riješti taj problem do sada! Pun mi je više klinac tih iMac problema. Kad god dođem na macrumors.com forum stalno netko plače zbog istih problema...i sad rusty kaže da su u apcomu rekli da apple prestaje priznavati taj problem od slijedeće godine. Pa zar ne vide koliko ljudi s time ima problema. Ljudi su očajni! Evo npr. neki dan sam tražio materijal za diplomski rad po netu, ugooglao sam suicidality i odvelo me do članka o masovnim samoubojstvima u USA zbog navedenog problema:silly:

Razmišljao sam o kupnji iMac-a ali dok ne riješe stvar ništ od toga. Meni osobno nije pravo vrijeme za kupovinu iMaca.

p.s. Mali dodatak, ne znam gdje bi se pojadao...
Naime, ispao mi je novi MBP iz ruke neki dan i izgrebao se od zid mrvicu, nije puno ali dovoljno da dobijem slom živaca. Tada skoro umro nisam ali sat vremena poslije mi je bilo jasno da mi je taj incident najbolje što mi se desilo vezano uz komp u smislu da ga prestanem tretirati kao kućnog ljubimca i počnem gledati realno. I'm free now!
Tako da više ne gledam niti Apple-u kroz nokte u ničemu. Oni su ništa više od agresivne korporacije koja radi, većinom, fantastične proizvode...ali za naš NOVAC. Ništa nismo dobili besplatno ali drago mi je što Apple postoji, da budemo jasni.
Tema zaključana.
10.07.2011 | 11:01
Slažem se u potpunosti!
Tema zaključana.
10.07.2011 | 11:43
Znam za taj problem, dapače, poznat mi je problem i oko žutog ekrana, matičnih ploča koje dobro ne reguliraju okretanje ventilatora, iznenadno pojačano grijanje kućišta, glasni hard diskovi, problemi sa zvučnicima i sl.
Ali kako kaže Član, oni su ništa više od agresivne korporacije. Riješenje za prljavštinu možete potražiti na MacSerbia www.macserbia.org/index.php?option=com_s...=20&limitstart=0 , a za sve ostalo se treba odmah žaliti...
Nakon svega za i protiv ipak sam se odlučio kupiti iMac ulazni model jer mi je sasvim dovoljan, a MacMini (mi je preslab), vjerojatno će krajem godine ići mojoj ženi (još da je nagovorim).
Tema zaključana.
10.07.2011 | 12:09
good luck and have fun!
Tema zaključana.
10.07.2011 | 14:50
Excalibur kaže:
Znam za taj problem, dapače, poznat mi je problem i oko žutog ekrana, matičnih ploča koje dobro ne reguliraju okretanje ventilatora, iznenadno pojačano grijanje kućišta, glasni hard diskovi, problemi sa zvučnicima i sl.
Ali kako kaže Član, oni su ništa više od agresivne korporacije. Riješenje za prljavštinu možete potražiti na MacSerbia www.macserbia.org/index.php?option=com_s...=20&limitstart=0 , a za sve ostalo se treba odmah žaliti...
Nakon svega za i protiv ipak sam se odlučio kupiti iMac ulazni model jer mi je sasvim dovoljan, a MacMini (mi je preslab), vjerojatno će krajem godine ići mojoj ženi (još da je nagovorim).

Sretno!
Tema zaključana.
10.07.2011 | 16:14
Moj savjet je da za svaki slučaj sačuvas svoj stari dobri PC. Ako negdje sa iMacom zašteka, da si bar imaš na čemu kakav tekst napisati. Sve je to lijepo, divno, krasno no usput SKUPO i jako, jako POKVARLJIVO!
Tema zaključana.
11.07.2011 | 14:05
Dražen kaže:
Moj savjet je da za svaki slučaj sačuvas svoj stari dobri PC. Ako negdje sa iMacom zašteka, da si bar imaš na čemu kakav tekst napisati. Sve je to lijepo, divno, krasno no usput SKUPO i jako, jako POKVARLJIVO!

Kažeš ti Dražene koji si imao problema ako me sjećanje na vara sa Second hand strojevima?

Koliko si Macova imao u životu? 3?

Kod mene je dvoznamenkasti broj u pitanju i nikad nisam imao takvih problema kao ti. I što ćemo sad?
Tema zaključana.
11.07.2011 | 14:35
Izgleda da je opet ustao na lijevu nogu !
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1060)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO